Joëlle Goercharn besloot na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar New York te gaan om zich verder te verdiepen in songwriting. Zij studeerde aan de prestigieuze New School for Jazz and Contemporary Music op Manhattan bij La Tanya Hall.

De debuut-EP ‘Silhouette’ van ​Joëlle Goercharn komt binnenkort uit. ​Enthousiast treedt Joëlle ​​(lead-zang, piano)​ ​op met haar bandleden ​Thijmen Schoute​​ (ableton en piano​, ​achtergrondzang), Florean Kruijswijk Jansen (contrabas en basgitaar, achtergrondzang) en ​​Rachid Rejaibi ​​uit Suriname (Indiase percussie​​​​ en drums​​​, achtergrondzang).

Na een jaar in New York te hebben gewoond, is Joëlle teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Met haar eclectische band neemt zij het publiek mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek samen met muzikale invloeden van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.