Joëlle Goercharn presenteert debuut EP ‘Silhouette’

Na bijna een jaar in New York te hebben gewoond, is de Nederlandse zangeres Joëlle Goercharn teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Vijf van deze liedjes vormen haar debuut EP ‘Silhouette’ die uitkomt op 23 november 2018.

Samen met haar eclectische band neemt Joëlle de luisteraar mee in een aangename blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek. Op ‘Silhouette’ klinken muzikale invloeden door van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.

De single ‘Streetlight Silhouettes’ is een kleurrijk nummer dat gedragen wordt door de diepe, warme stem van Joëlle. Ze bedacht de tekst tijdens haar vele wandelingen door de straten van New York. “ ‘Stained Glass’ is een persoonlijke verkenning van religie vanuit mijn Hindoestaanse & katholieke achtergrond. Het nummer is een boodschap van hoop. Soms kan je beter gewoon vallen en opnieuw beginnen, hoe breekbaar je ook bent.” ‘Stolen Moments’ is een filmisch liedje dat de zangeres schreef tijdens een heftige sneeuwstorm. “De sneeuw bracht de stad tot stilstand. Ik zag hoe saamhorigheid het beste in de New Yorkers naar boven bracht.”

De getalenteerde muzikante stond samen met producer Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Chaka Khan, Lalah Hathaway) garant voor alle composities en arrangementen van ‘Silhouette’. Gerenommeerde muzikanten zijn te horen op de EP: drummer Joost Kroon (New Cool Collective, Ladies of Soul), Asia Czaj & The Magic Strings (Symphonica in Rosso, Shirma Rouse), veteraan Harry Emmery (Metropole Orkest, Chet Baker) en Allard Robert (Nationaal Symfonisch Kamerorkest). Joëlle: “Wiboud en ik hebben heel veel tijd en energie gestoken in deze EP. Ik heb ontzettend veel geleerd van het samenwerken met muzikanten die zoveel meer ervaring hebben dan ik. Dat was een inspiratiebron op zichzelf en een prachtige ervaring”.

Joëlle Goercharn besloot na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar New York te gaan om zich verder te verdiepen in songwriting. Met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds studeerde zij aan The New School for Jazz and Contemporary Music. ‘Silhouette’ is haar debuut EP en verschijnt op 23 november 2018.

Joëlle Goercharn
Silhouette

Releasedatum Benelux
23 november 2018

Tracklist
1. Forgive Me
2. Stained Glass
3. Stolen Moments
4. Home, Ghar (Interlude)
5. Streetlight Silhouettes
6. Maple Tree

Perscontact
Jessica de Wal
jessica@itsallhappening.nl
+316 50 542 944